Deense kampeericoon krijgt er een bekende zus bij

Er staan grootse dingen te gebeuren in de Deense campingbranche; gebeurtenissen die van grote invloed zullen zijn voor zowel Denemarken als de exportmarkten in Europa.

Isabella

Twee klassieke Deense kampeericonen, Isabella en Camp-let, worden zusterondernemingen binnen moedermaatschappij Oaking Group. Die houdt zich bezig met het beheer en financiële zaken om te garanderen dat beide dochterondernemingen zich kunnen richten op ontwikkeling en innovatie.
De Oaking Group is op 1 januari 2016 opgericht als moedermaatschappij voor Isabella voor het waarborgen van de generatiewisseling binnen het bedrijf en om goede kaders voor ontwikkeling bij Isabella te bieden. Datzelfde geldt nu dus ook voor Camp-let.

Vrijwel dezelfde geschiedenis – en mentaliteit

Beide bedrijven zijn vanaf het begin eigendom geweest van de eigenaarsfamilies. Isabella werd in 1957 opgericht in een garage in Vejle door Søren Odgaard. Een jaar eerder bouwde Christian Nissen in Gram zijn eerste vouwwagen. Het zou echter nog tot 1969 duren tot de Camp-let in zijn huidige vorm in productie kwam. Toen pas kon men zich een vouwwagen veroorloven. Een kampeervakantie stond tot dan toe in het teken van de tent. De Camp-let was het eenvoudige alternatief voor het opzetten van een tent. En tenten en kampeeruitrusting waren zo groot geworden dat er vaak een aanhanger nodig was om alles te kunnen meenemen.
De geestelijke verwantschap tussen de beide bedrijven is duidelijk. Beide bedrijven zijn gebaseerd op dezelfde waarden: een hoge kwaliteit en de wens om te blijven ontwikkelen en verbeteren. Daarom maakt Isabella ook al ruim 20 jaar de tenten voor de vouwwagens van Camp-let.

Alom tevreden

Algemeen directeur van de Oaking Group, Lars Bilde, roemt vooral de vele bekwame medewerkers die nu deel van de familie gaan uitmaken. Isabella en Camp-let vormen unieke merken die kunnen voortbouwen op betrokken en bekwame medewerkers. Met deze nieuwe kaders is dat gegarandeerd en kunnen wij ons verder ontwikkelen.
Wij zijn er trots op dat Camp-let nu ook deel uitmaakt van de familie. Voor ons is de samenwerking met onze dealers van het grootste belang en nu hebben wij een breder totaalpakket dat we kunnen aanbieden. Samen hebben wij een grotere distributie en tegelijkertijd krijgen wij nog meer breedte in ons toch al brede aanbod van kampeeraccessoires, zoals de campingstoelen, tenttapijten en windschermen waarmee wij momenteel heel succesvol zijn. De huidige positie van Isabella en Camp-let is te danken aan organische groei. Nu bevinden wij ons in een situatie waarbij overal volop potentieel en synergiemogelijkheden zijn, maar wij blijven ons rustig en gelijkmatig doorontwikkelen.
Ook Hans Jørn Nissen, zoon en neef van oprichters Poul en Hans Nissen en tot op heden eigenaar van Camp-let, is zeer tevreden met de nieuwe opzet: "Wij zien het idee van de Oaking Group als zeer innovatief binnen de Deense kampeerbranche. Een bedrijf dat is bedoeld om bedrijven als Camp-let te ondersteunen en te versterken; een betere eigenaar is niet denkbaar."

Camp-let gecertificeerde dealers in de wereld

Website by Nobrainer Web