Vragen en antwoorden over Camp-let vouwwagens

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over Camp-let vouwwagens.
Heeft u een vraag die niet beantwoord wordt op deze pagina? Stuur dan aan mail naar mail@camp-let.dk.

Q1) Hoe hard mag u met uw Camp-let rijden?

A1) Dit hangt af van de verschillende wetten in de Europese landen. In Duitsland kunt u een goedkeuring verkrijgen om 100 km te mogen rijden.

Q2) Hoeveel gewicht kan onze Camp-let dragen?

A2) Alle Camp-let vouwwagens vanaf 2007 wegen 250 kg en hebben een totaal toelaatbaar gewicht van 500 kg. Dit betekent dat de Camp-let 250 kg bagage kan dragen. De Camp-let kan tot maximaal 70 kg beladen worden op het deksel, de rest kan in de wagen.

Q3) Heeft u een special rijbewijs nodig om met een Camp-let te mogen rijden?

A3) Een Camp-let weegt 250 kg en heeft een maximaal totaal gewicht van 500 kg. Dit betekent dat de Camp-let bijna door iedere auto getrokken mag worden zonder een speciaal rijbewijs.

Q4) Heeft de tent een speciale behandeling nodig?

A4) De tent van Camp-let is gemaakt bij Isabella, een van de toonaangevende tentateliers van Europa. Het tentdoek wordt gemaakt bij Ten Cate in Nederland, producent van de beste tentmaterialen. De tent heeft geen speciale behandeling nodig. Er zijn verschillende oplossingen voor als je tent vuil wordt. Voor meer informatie – zie www.isabella.net.

Q5) Mijn slaapcabines zijn vuil, kun je ze uitwassen?

A5) Ja. De slaapcabines mogen in de wasmachine. Doe de binnententen nooit in de droger! Gebruik het meest vriendelijke wasprogramma op 30 graden. U kunt ook uw slaapcabines met de hand wassen.

Q6) Mijn Camp-let heeft zijn glans verloren. Kan ik die terug krijgen met poetsen?

A6) De Camp-let is gemaakt van glasfiber met een gelcoat als buitenlaag. De gelcaot is gekleurd en kan gepoetst worden om zijn originele kleur weer terug te krijgen. Gebruik normale autowas op je Camp-let.

Q7) Hoe stal ik mijn Camp-let in de winter?

A7) Houdt uw Camp-let droog in de winter. Bij voorkeur in een goed geventileerde ruimte. Als u uw Camp-let buiten stalt is het verstandig om al het tentdoek en interieur eruit te halen. De Camp-let is waterdicht, maar zonneschijn overdag en eventueel vorst in de nacht kunnen condens vorming veroorzaken.

Q8) Hoe voorkom ik condens vorming tijdens het kamperen?

A8) Er is ook een mogelijkheid om een lattenbodem (extra accessoire) te monteren zodat er lucht circulatie onder u matras mogelijk is.

Q9) Kan ik de tent van de Camp-let halen?

A9) Ja. De tent kan er makkelijk af gehaald worden. (Kijk op de video op deze website)

Q10) Kan ik bagage in de wagen laden?

A10) Meestal demonstreren we de ruimte door 8 vouwkratten van 50x35x25 cm te showen (lxbxh). Naast de kratten is er nog ruimte in de keuken en bovenop de Camp-let.

Q11) Wat moet je doen als je de tent nat in moet vouwen?

A11) Als u de pech hebt om de tent nat in te moeten vouwen raden wij u aan om een plastic hoes over de matrassen van de Camp-let te leggen. Deze plastic hoes moet u tussen de binnententen en de buitentent leggen. Als de tent drijfnat is aan de buitenkant heeft u aan de binnenkant alleen damp.

Opmerking: de tent moet binnen 24 uur compleet gedroogd worden door hem weer op te zetten. De tent droogt dan vrij snel.

Q12) Kan de Camp-let een 100 km goedkeuring verkrijgen?

A12) Ja. De Camp-let kan een 100 km goedkeuring verkrijgen. Zie voor verdere informatie in onze website.

Q13) Wij zijn met twee mensen. Kunnen wij een 2 persoons Camp-let aanschaffen?

A13) Alle Camp-let vouwwagens hebben ruimte voor 4 personen. Een heleboel mensen, gebruiken een Camp-let hoewel ze met zijn tweeën zijn. In dit geval kunt u de andere slaapcabine gebruiken als bagageruimte of kledingkast en kunt u genieten van de ruime voortent.

Q14) Kan mijn auto de Camp-let trekken?

A14) De Camp-let is zo licht dat vrijwel iedere auto hem mag trekken.

Camp-let gecertificeerde dealers in de wereld

Website by Nobrainer Web